divendres, 21 de novembre del 2008

Hem arranjat la Santolina

Avui hem arranjat la Santolina (Abrótano hembra) que hi ha al costat de l'ametller. Hem tret un bon tros per deixar net l'alcorque de l'arbre. La imatge que hi a continuació és de quan tenia flors, a la primavera.

Per a fer esqueixos generalment es prenen esqueixos d'uns 10-15 cms, s'eliminen les fulles inferiors (per a evitar la pèrdua d'aigua per evaporació) deixant només unes poques en la part superior i després es planten en un test, es rega el test i es col·loca a l'ombra durant uns 15 dies (o fins que vegis que comencen a tirar nous brots).

Per a augmentar les probabilitats que l'esqueix arreli se solen "mullar" en hormones d'arrelament (mulla l'esqueix en aigua, sacseja'l per a eliminar l'excés, i introdueix-lo en el pot d'hormones, uns tres centímetres, assegura't que la pols "mulla" la major quantitat de nusos del tronc possible (els nusos són d'on surten les fulles)) i després ho plantes a l'ombra i ho regues (o en un test que posis a l'ombra) durant dues setmanes aproximadament o fins que vegis que tiren brots nous, després ho vas acostumant a poc a poc a la llum del sol.