divendres, 7 de novembre del 2008

Podem els rosers trepadors

Avui hem estat, amb el Joan de Barberà Promoció, podant els rosers trepadors.

Quan ens decidim a fer la poda del roser hem de tenir present les diferents raons que ens porten a tallar-li les branques.

Per començar hem de tallar les branques que presentin malalties i les que estiguin trencades, diguem que per motius terapèutics.

També s'han de treure les flors una vegada s'han pansit. La raó és que si la planta té fruits no té tanta necessitat de fer més flors. O sigui, si volem moltes roses hem de treure les flors velles. La manera de fer-ho és tallant una vegada passades tres fulles a partir de la flor. S'ha de tallar a prop d'una gema que faci crèixer després la branca cap allá a on nosaltres vulguem.

Els tres rosers que tenim són rosers trepadors "Roundelay". A l'hivern s'ha d'adobar amb adobs rics en fòsfor i potasi i a la primavera en nitrogen. A la primavera i a l'estiu s'ha de regar cada 6-8 dies, de forma abundant i sense mullar les fulles. S'ha de podar a l'hivern.

Entre el mes de maig i l'agost s'ha de tractar en cas necessari contra els fongs (Taques blanques i o groc-coure a les fulles). És molt sensible a "Royas" i "Oidium" que s'han de tractar cada 15-20 dies. A partir de maig, i al llarg de l'estiu, poden sortir, a les fulles i brots tendres, pugons (Verds o negres) que s'han de tractar cada 25 dies.

Més informació a Floramedia.